12 Ekim 2011 Çarşamba

''Anne Dostu Toplum Platformu'

      Uzun zamandır sevdiğim ve takipçisi olduğum bloglardarda geliştirilmeye başlanmış olan bir konudan       bahsetmek istiyorum:''Anne Dostu Toplum Platformu''.
Bu konuda Sevgili BlogcuAnne'nin sitesinden( http://blogcuanne.com/2011/10/03/anne-dostu-toplumdan-ne-anliyorsunuz/)aldığım sorulara cevaplar yazarak belki bir kaç kişiyi bende heveslendirmiş olacağım çünkü ''Anne Dostu Toplum''olma konusunda fazlasıyla kıt olduğumuzu düşünmekteyim.Sizlerde bu konudaki düşüncelerinizi veya sorulara cevaplarını şu adrese mail atabilirsin.( hasene@gmail.com) İşte sorular ve cevapları:
1.“Anne Dostu Toplum”dan ne anlıyorsunuz? Birkaç cümle ile tanımlar mısınız?

Annenin her türlü bilgiye rahatlıkla ulaştığı,en az 6 ay emzirirken çalıştığı kurumda konum değişikliği yapılmadığı veya işten SEBEPSİZ yere çıkarılmadığı,bebeğiyle dışarı çıktığında kaldırımlarda! rahatlıkla dolaşabildiği bir toplum.


2.Türk toplumunun “Anne Dostu” bir toplum olduğunu düşünüyor musunuz?

Hayır.Fakat türk toplumunun ''her kadın en az 2 çocuk doğurmalıdır ve bunlar için saçını süpürge etmeli bunu yaparken şikayet etmemelidir''kafalarında bir toplum olduğuna her gün inancım daha da artıyor.

3.Toplumsal hayatta annelerin karşılaştığı en büyük üç zorluk sizce nedir?

Bilinçsiz emzirme politikaları(burada bıt bıt emzirme konusunda konuşulanlardan bahsediyorum),saçma sapan kaldırımlar,henüz ilkokul çağı gelişim düzeyini tamamlamamış olan TUHAF!sürücüler.

4.“Anne Dostu İş Yeri” deyince aklınıza gelen ilk üç kriteri paylaşır mısınız?

Düzgün çalışma saatleri,emzirme veya süt sağma odası,anlayışlı işverenler.

5.Çalışan annelerin yaşadığı en önemli üç sorun size göre nedir?

Çalışma saatlerinin mantıklı olarak ayarlanmaması yada ayarlanamaması,emzirme veya süt sağma odalarının olmaması veya olan odaların eskiden sigara içmek için kullanılan arşiv tarzı pislik içindeki yerler olması,süt izinlerinin tam anlamıyla uygulanmaması.Ev,yemek,düzen,tertip,iş derken çocuğunun sosyla gelişimine sadece seyirci kalması.

6.Elinize bir sihirli değnek verilse, iş ya da günlük hayatınızda yaşadığınız hangi sorunu/engeli değiştirmek isterdiniz?

Hafta içi yaşadığım koşuşturmayı minimalize etmeye çalışırdım ki böylelikle kızıma karşı daha sabırlı olabileyim.

Emzirme Reform'u gibi burada da enteresan çalışmalar yapılmakta olduğunu düşünüyorum.Amaaan canım ne olacak,şu ana kadar noldu da sanki düzeltildi demeden bence herkes elini kazana daldırmalı ki sonuca ulaşmak için çaba harcamış olalım.En nihayetinde sesimizin duyulacağına ve gücümüze inanıyorum.Bu pastada benim payıma düşen ne ise yapmaya hazırım.Bu şimdilik elimden gelendi..İnşallah bir şeyler değişir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder