3 Temmuz 2010 Cumartesi

Emir komuta zinciri

Gelmişim çakıl taşlarının cıkırtıarıyla şenlenen kumsalıma....Ohhh dün sanki doymamışım gibi sessizliğimi dinleyeceğim derkeen...Hooop o da neee...En büyük sahil kabusu-6-9 yaş üç adet çocuk kanoyla savaş vererek ve tabii ki eksik olmayan çığlıklarıyla güzelim minimal sahilimi neşelendiriyorlar!!!! Şen çocuk çığlıkları,kano yan dönüyo-çığlık,ters dönüo yine bir çığlık...ve heep Tiiiiz...çünkü bu güzel çocuk topluluğunda 2 adet kız ,bir tane de -zavallı- bir erkek var...ama ne zavallı...İşte erkeklerin kaderi bu yaaa...bir anlatayımda rahatlıyım..
Kızlar bir ara sıkıldılar kanodan ,istemediler tepişmek üstünde,baydılar işte...kız milleti baydı mı bayarlar ne edersen et, yoksa yook..acilen durum değişikliği şarttır.... Neyse...bunlar ki yaşları 9 civarında,gayet boylu poslu kızlar kanoyu çakıl taşlarıyla dolu sahile çekilmesi gerektiğini gayeet de biliyolar...yanlarındaki zavallı kalimeroya ( erkek olan ) direktifi anında verdiler:
-Kanoyu iyicene karaya it emi...iyiceee..iyiceee..yaaaa olmm öleee deil..hayret bi şi yaa..salak mısın sen( sesler her kelimede daha da tizleşerek )
Zavallı esas oğlanımız henüz 6 yaşlarında tahminimce,kolunda kolluklar,bölee binbir zorlukla o taşlardan atlatarak kanoyu bi sağdan ittiriyo,yok olmuyo sol taraf kayıyor,bu kez soldan ittiriyo yine aynı terane..garibim işte mantığını da çözemiyo henüz..kızlar oradan kanon yaparaktan tiz sesleriyle ve kahkalarıyla!!! ortama gerginlik kattıkça katıolar...Tabii bende bu sahneyi izlerken bir an ''eıeeeeeh yetti beee'' diye dellenmemek için kendimi tuttukça tutuyorum...
Diyeceğim şu ki erkeklerimizin dünyalarındaki denklemleri-aşk,para ve futbol-işte bölee bölee oluşup oturuyo..ezilerek sivriliyolar...ondan sonrasında acımadaaan zulüüüüüüm:)
Bu enteresan kano oyununda son sahne ne mi oldu? Nolcak bizim ezik kolluklu oğlan ağlayarak kıyıyı terk etti
-Oynamıyovuum işteee....ühühühühü...yapamıyorum...napiiiiim
Siz siz olun aman hayatınızdaki kalimeroları oyuna küstürmeyin bence...Bu bir emir komuta zinciri..Onlar çeip giderse kime saydırcaksınız emirlerinizi....
Ayyy had ben biraz yüzüyim bari....deniz dümdüzkene.....:)
 Sulidin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder